Actualitate

CEO are excavatoriști noi

Câțiva salariați care au fost angajați în urmă cu doi ani în carierele din Complexul Energetic Oltenia sunt acum excavatoriști. Au făcut cursurile, s-au calificat și au învățat meserie.

Chiar dacă nu poate fi umplut vreodată golul de specialiști din producție pentru că au plecat mii de oameni din cariere și termocentrale, cei care au învățat o meserie le dau speranțe celor care au rămas.

„În privința specialiștilor, se resimte lipsa. Și la nivelul Termocentralei Rovinari, ne-au plecat oameni cu bună calificare, bine pregătiți. Și o parte din cei care au venit își dau silința, sunt bine văzuți și cred că vom scoate la capăt și cu acești noi colegi. Unii chiar au promovat în posturi și mai bine plătite, cu responsabilitate mare. Unii sunt excavatoriști. Specialiștii au plecat, dar trebuie să ne descurcăm cu ce avem și am încredere că noii angajați se vor descurca și mai bine”, a spus sindicalistul Jan Popescu, la Radio Infinit.

Tot aici, Jan Popescu a vorbit și despre negocierile privind noul contract de muncă pentru salariații companiei. Primele discuții vor avea loc la începutul lunii februarie. Sindicaliștii așteaptă să vadă bugetul de venituri și cheltuieli al companiei ca să stabilească și cât de sus vor merge cu solicitările de majorări salariale pentru că, la unison, liderii de sindicat au declarat că vor cere măriri pentru mineri și energeticieni.

Vizualizări: 4,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: