Social

Centru de Sănătate din mediul rural, dotat cu aparatură de ultimă generație

Centrul de Sănătate din comuna Căpreni, aflat în subordinea Spitalului Târgu Cărbunești, a fost dotat cu aparatură de ultimă generație, în valoare de zeci de mii de euro. De noile achiziții vor beneficia atât locuitorii din Căpreni, care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, cât și oamenii din zonele învecinate.

Cu toții preferă să se adreseze centrului respectiv pentru că îl au mai aproape de casă, decât oricare dintre spitalele din Gorj. 

Banii pentru dotarea Centrului de Sănătate au provenit din două surse.

„Centrul de Sănătate are o adresabilitate foarte mare. Câteva sute de persoane sunt tratate acolo, lunar. Din acest motiv era absolut necesar să investim în confortul personalului medical, cât și al pacienților. Am reușit prin GAL să achiziționăm aparatură medicală în valoare de 87 de mii de euro. S-a achiziționat un EKG, un ecograf și multe alte aparate de care medicii aveau nevoie pentru a răspunde solicitărilor venite din partea pacienților. De asemenea, cu 40 de mii, primiți de la OMV, am reușit să cumpărăm frigider, mașină de spălat, aragaz”, a afirmat Emil Cătănoiu, primarul localității Căpreni.

Centrul de Sănătate din comuna Căpreni este căutat nu doar de cetățenii din localitate, ci și de localnicii din Stoina, Crușeț, Hurezani, Stejari și Dănciulești.

 

Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: