Social

Centru de recuperare medicală lângă Târgu Jiu, amenajat într-o fostă școală 

Fosta școală primară din localitatea Curtișoara a orașului Bumbești Jiu ar putea fi transformată într-un centru de recuperare medicală. Inițiativa aparține conducerii spitalului din Sadu, care a solicitat administrației locale înființarea centrului medical, motivând prin faptul că ”există o mare adresabilitate pentru extinderea serviciilor”. 

De altfel, și primarul Constantin Bobaru s-a angajat în 2020 că va amenaja acolo o salină, iar Compartimentul de investiții din primărie a precizat printr-o adresă din luna iulie că proiectul privind reabilitarea fostei școli pentru realizarea unei saline este prins pe lista obiectivelor de investiții pe anul 2022. 

Un prim pas a fost făcut în vederea amenajării centrului de recuperare medicală. La mijlocul lunii iulie, Consiliul Local a aprobat o hotărâre pentru a solicita Ministerului Educației emiterea avizului conform în vederea schimbării destinației imobilului. 

Fosta Școală Primară Curtișoara are o suprafață de 306mp și dispune de un teren de 7515mp. Și autoritățile județene puseseră ochii pe clădire și intenționau să o utilizeze în vederea extinderii Muzeului Arhitecturii Populare Curtișoara. Deși primăria a solicitat Ministerului Educației avizul în acest sens, pe care l-a și obținut, Consiliul Județean Gorj a revenit în luna mai cu o adresă prin care a anunțat autoritățile că renunță la acest demers. 

Vizualizări: 3,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: