Actualitate

Centrala de la Mintia va produce energie în doi ani

În timp ce Complexul Energetic Oltenia este departe de a începe investițiile în noile capacități de producere a energiei, guvernul anunță că noua termocentrală de la Mintia, care va fi construită de Mass Global Energy Rom, va avea 1.500 MW și va începe să producă energie electrică în doi ani.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Mass Global Energy Rom, care a achiziționat termocentrala de la Mintia, arată un comunicat al Guvernului.

“În cadrul întâlnirii, a fost prezentat planul de investiții în valoare de peste un miliard de euro, care va transforma termocentrala în cea mai mare și eficientă capacitate de producție a energiei electrice pe gaz din Uniunea Europeană. În acest sens, vor fi utilizate cele mai moderne tehnologii, care vor permite, în acord cu taxonomia europeană, producerea a cel puțin 1.500 MW. Prima etapă a investiției va fi finalizată într-un termen de 24 de luni, urmând ca proiectul să ajungă la maturitate deplină în 36 de luni”, arată comunicatul.

Componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen.

La finalul anului trecut, Mass Energy Global Rom, companie controlată de omul de afaceri iordanian Ahmad Ismail Saleh, a plătit restul celor 81 de milioane de euro din prețul de adjudecare a fostei centrale pe huilă Mintia, și a a devenit proprietarul termocentralei.

De ce companiile românești sunt împiedicate să investească, iar cele străine sunt încurajate... știm cu toții.

Vizualizări: 2,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: