La modă

Cel mai scump lichid din lume costă peste 10 milioane de dolari litrul

Cel mai scump lichid din lume costă în jur de 10.5 milioane de dolari litrul și este produs de o arahnidă cunoscută la nivel global, scorpionul.

Scorpionii produc lichidul cel mai scump din lume acesta fiind foarte eficient în medicină. Veninul de scorpion costă în jur de 10.5 milioane de dolari pentru un singur litru. Proteinele care se găsesc în acest venin sunt folosite pentru tratarea bolilor autoimune, precum scleroza multiplă, artrita reumatoidă și chiar și cancerul. 

În veninul periculos, există mai multe proteine care sunt folosite în tratamente importante din domeniul medical. Clorotoxinele, de exemplu, au mărimea perfectă pentru a se lega de anumite celule de cancer din creier și coloana vertebrală. Astfel, pot ajuta la identificarea unei zone specifice în care s-ar afla tumori.

Există însă multe alte beneficii pe care le poate avea veninul de scorpion. Ca urmare, cererea pentru el crește în fiecare an iar veninul costă atât de mult pentru că e dificil de procurat. Preţul veninului de scorpion este rezultatul, în mare parte, al costurilor de producţie, cererii şi ofertei pe piaţă şi al riscului obţinerii acestuia.

Un grup de cercetători din Maroc a inventat prima mașină controlată de la distanță pentru mulsul scorpionilor. Dispozitivul poate mulge 4 scorpioni în același timp o creștere față de capacitatea unui singur lucrător din acest domeniu. Ca urmare, procesul prin care e extras cel mai scump lichid din lume devine mai rapid și mai sigur. 

Vizualizări: 740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: