Politică

CEDO obligă România să adopte o legislație prin care recunoaște căsătoriile cuplurilor de același sex

Într-o hotărâre pronunțată marți (23 Mai) de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), România a fost acuzată că a încălcat dreptul la respectarea vieții private și de familie prin refuzul de a recunoaște uniunile civile între persoane de același sex. Hotărârea de la Strasbourg vine în ciuda tuturor sondajelor care arată că majoritatea românilor resping uniunile și căsătoriile între persoane de același sex. 

Cazul a fost judecat în urma plângerii a 21 de cupluri din România, cupluri de același sex, ale căror cereri de căsătorie au fost respinse de oficialitățile române.

Cu un vot de cinci la doi, CEDO a constatat că guvernul român „avea datoria de a oferi recunoaștere și protecție adecvată relațiilor între persoane de același sex, deși avea putere discreționară în ceea ce privește forma și protecția acordată”.

Statul român are acum un termen de trei luni în care să facă recurs la o instanță superioară din cadrul CEDO. În caz contrar, hotărârea va deveni obligatorie din punct de vedere juridic, forțând guvernul să legifereze în favoarea parteneriatelor civile între persoane de același sex.

Astfel de decizii anulează efectiv voința unei națiuni și o liberă guvernare. Este cunoscut că în toate sondajele, nici 20% dintre români nu sunt de acord cu fenomenul. Depășind situația României, Slovenia a respins legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în trei referendumuri naționale!! Cu toate acestea, cea mai înaltă instanță a decis să anuleze aceste referendumuri și să forțeze statul sloven să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex. 

În concluzie, la final, cităm din ministrul ungar de justiție: "În Uniunea Europeană de astăzi, organizațiile neguvernamentale (ONG-urile), fundațiile și grupurile de reflecție spun Europei cum să conducă Europa, conform voinței propriilor lideri.” Mare adevăr!

Vizualizări: 863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: