Social

Cea mai mare investiție din istoria comunei Turburea

Un proiect de 12 milioane de euro va fi implementat de Mitropolia Olteniei în comuna gorjeană Turburea. Este vorba despre restaurarea unui castel și de realizarea unui întreg complex în jurul acestuia. Complexul de agrement va avea o mănăstire, chilii, căsuţe din lemn, sală de sport şi ateliere de pictură şi olărit.

Castelul Roșianu este o clădire de patrimoniu care a aparținut Primăriei Turburea. Acesta a fost donat Mitropoliei Olteniei, care a întocmit un proiect în valoare de 12 milioane de euro pentru restaurare şi amenajarea peisagistică a zonei. 

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, a declarat că proiectul a fost depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

„Castelul are o vechime de peste 100 de ani. A fost ridicat de boierul Dumitru Roşianu, un avocat de la Curtea Regală. A adus un arhitect din Italia la vremea respectivă. După moartea boierului, clădirea a fost sediu de primărie, dispensar şi maternitate”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Investiția va fi cea mai importantă din comună din ultimii zeci de ani. “Noi vom ajuta cu tot ce vom putea, respectiv avize, utilitățile în zonă. Este un loc extraordinar și, dacă va fi pus cum trebuie în valoare, va atrage multă lume”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: