Actualitate

Ce taxă nouă li se pregătește românilor care au mașini

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că primarii susţin taxarea suplimentară a maşinilor second hand, întrucât există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări.

Primarii i-au spus ministrului că sunt persoane care cu asta se ocupă, un primar primind şi 50 de cereri de înmatriculare de la o singură persoană. 

”Am avut o discuţie lungă, de două-trei ore, cu Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor, unde cei de la masă au susţinut clar o descurajare a înmatriculării maşinilor second hand în România şi au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări. Era un domn primar la masă şi spunea că vin 40-50 de cereri de înmatriculare de la aceeaşi persoană. Sunt oameni care cu asta se ocupă”, a declarat la TVR ministrul Mediului.

Întrebat dacă pot creşte taxele actuale, ministrul a afirmat: ”Există o posibilitate, dar orice majorare de taxe sau orice taxă nouă trebuie pregătită, conform legii, cu 6 luni înainte, să nu fie cu aplicabilitate de pe o zi pe alta. Dacă se va ajunge la o astfel de decizie şi, din ce am înţeles de la unii reprezentaţi ai autorităţilor locale, dânşii vor susţine (majorarea taxelor n.red.) în interesul localităţilor pe care le conduc, în interesul municipiilor”.

Tanczos Barna a precizat că acest aspect va fi discutat în coaliţie: ”Sigur vom discuta în acest an, reluăm discuţia pentru 2023, pentru politicile publice pe care vor să le implementeze şi colegii din coaliţie”.

Vizualizări: 2,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: