Actualitate

Ce spune Pîrvulescu despre exportul de cărbune: Probabil că îl teleportează

Minerii râd cu lacrimi de propunerea deputatului USR, Radu Miruță, privind exportul de lignit în Germania. Înduioșătoare grija lui Miruță pentru nemți, să nu rămână cu becul stins, dar ce ne facem cu faptul că minerii, atât câți au mai rămas, nu reușesc să scoată nici cărbunele de care are nevoie Complexul Energetic Oltenia.

Pe de altă parte, lignitul nu are o putere calorică mare, astfel încât transportul să fie rentabil. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că doar transportul până la Oradea costă cât cărbunele. “Situația exploatărilor nu este foarte roz, pentru că ani de zile am fost blocați”, a spus Pîrvulescu.

Cu privire la export, Pîrvulescu a fost ironic. “Lignit? Probabil că îl teleportează. Eu știu pe timpuri, acum mai bine de zece ani, când Cariera Peșteana dădea cărbune la Oradea. Costul de transport până la Oradea era aproape egal cu costul cărbunelui. Mai mult nu spun”, a declarat liderul FNME la Tele3.

“Poate a găsit o soluție de concentrare a puterii lignitului într-o masă mai mică și costă mai puțin”, și-a continuat Pîrvulescu ironiile.

Și pe paginile de socializare, minerii au râs de propunerea stupidă a lui Miruță. “Deschiderea unui capat de pod pentru ca C.E.O. sa exporte lignit in Germania. Germania a decis in aceste zile refacerea in dimensiuni colosale a stocurilor de carbune, pentru care importa 55%. Am impins discutia avuta la Ministerul Energiei spre carbunele din Romania si am agreat cu secretarul de stat german ca via Ministerul Energiei si Ministerul Afacerilor Externe sa incepem un dialog rapid si concret pentru a concluziona daca Romania poate exploata lignit (cantitate, calitate, pret)”, este o parte din postarea lui Miruță.

Bine că are grija stocurilor din Germania, că la noi bate vântul prin depozite. De ce nu s-o fi gândit la un import de cărbune?

Vizualizări: 2,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: