Social

Ce se va întâmpla cu elevii Liceului Teologic din Târgu Jiu 

Liceul Teologic din Târgu Jiu nu se desființează, susține Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Mitropolia Olteniei dorește doar schimbarea denumirii instituției de învățământ preuniversitar. 

”Am primit o adresă de la Mitropolia Olteniei, de la Înalt Prea Sfințitul Mitropolit al Olteniei, prin care ne anunță că dorește să retragă denumirea de Teologic, asta nu înseamnă desființarea liceului, evident. El este deja în rețeaua școlară”, a declarat Marcela Mrejeru. 

Consiliul Profesoral și Consiliul de Administrație al unității școlare vor trebui să decidă dacă schimbă denumirea liceului, mai spune conducerea ISJ Gorj. ”Dumnealor sunt cei care decid dacă rămâne, adică votează, dacă rămâne liceu teologic sau dacă pot să-i schimbe de denumirea, să-l numească altfel, având deja două clase de filologie care nu fac parte din domeniul acesta, teologic, sunt deja de profil teoretic”, a mai spus șefa ISJ Gorj. 

Solicitarea de desființare a liceului a fost transmisă de Biserică primăriei încă din luna iulie. “Către Primăria Municipiului Târgu Jiu, cu deosebit respect vă facem cunoscut că, în urma ședinței Permanenței Consiliului Eparhial al Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei din 22.07.2022, s-a aprobat demararea procedurilor de desființare a Liceului Teologic Sf. Nicodim din Târgu Jiu și trecerea în administrarea Primăriei Municipiului Târgu Jiu. De asemenea, s-a hotărât ca denumirea de Liceul Teologic din titulatura oficială a unității de învățământ să fie eliminată”, se arată în document.

 

Vizualizări: 5,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: