Social

Ce pagube a produs viitura din septembrie

Peste un milion de lei va cheltui ISPH pentru remedierea distrugerilor făcute în luna septembrie a anului trecut la Novaci, unde Gilortul ieșit din matcă.

“Viitura care a tranzitat albia râului Gilort în perioada 2-3 septembrie 2022 – generată de precipitaţiile extreme înregistrate în acest interval de timp – a produs avarierea unor elemente componente (protecţie de mal, protecţie conductă aducţiune, radier betonat, rizbermă mobilă, gabioane, confecții metalice) ale amenajării hidroenergetice Novaci”, se arată în documentul depus de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

Pe data de 3 septembrie 2022, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a întocmit un raport operativ prin care au fost consemnate pagubele produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase pe raza UAT Novaci.

Astfel, a fost avariată protecția malului drept în aval de captare, s-au produs eroziuni ale betonului, astfel încât în anumite zone se observă armătura, a fost avariată protecţia conductei de aducţiune în două zone distincte, a fost avariat zidul de protecţie din beton mal stâng – amonte prag captare și așa mai departe.

Valoarea totală a investiţiei (fără TVA) este de 1.191.009 lei. Durata estimată de execuţie a lucrărilor: 30 - 45 de zile.

Vizualizări: 521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: