Actualitate

CE Oltenia vrea să vândă o termocentrală în acest an

România își vinde capacitățile energetice bucată cu bucată, în plină criză energetică. După ce a vândut termocentrala de la Mintia unor irakieni care ne-au umplut de promisiuni, până la finalul anului ar putea fi vândută și termocentrala pe gaze de la Chiscani (Brăila), care aparține de Complexul Energetic Oltenia.

“Cu Brăila suntem într-o fază de evaluare a activelor, la care se vor adăuga costurile pe care Complexul Energetic Oltenia le-a avut în această perioadă. Va fi o procedură de vânzare prin licitație”, a spus președintele Directoratului CE Oltenia la Tele3.

“Ne-am dori ca până la finalul anului să avem o procedură de licitație”, a mai spus Burlan.

Acesta a spus că societatea nu a putut pune în funcțiune grupurile de la Chiscani, pentru că nu a avut bani și a fost pe pierdere. Acum ar avea o situație financiară bună, dar care este conjuncturală.

Societatea Consulting Company SRL din Târgu Jiu este cea care se va ocupa de evaluarea activelor Sucursalei Electrocentrale Chiscani a CE Oltenia. Compania energetică face această evaluare în vederea vânzării activelor centralei electrice brăilene. 

Pentru a întocmi această analiză, Consulting Company va primi de la CE Oltenia suma de 103.500 lei, evaluatorul urmând să stabilească un preț de piață al bunurilor SE Chiscani. 

Activele constau în principal în terenurile, clădirile și instalațiile fostei termocentrale pe gaze naturale, cu putere electrică instalată de 437 MW, care nu mai funcționează de ani buni.

 

În 2013, la preluarea centralei brăilene de către CE Oltenia, activele termocentralei au fost evaluate la aproape 37 milioane lei. 

Vizualizări: 3,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: