Actualitate

CE Oltenia, pierdere mai mică decât anul trecut

Complexul Energetic Oltenia a anunțat pierderi de 163.811.204 lei la jumătatea acestui an, mult mai mici decât cele de anul trecut. Astfel, în prima jumătate din anul 2020, CE Oltenia avusese pierderi de 327.456.341 lei.

Activitatea companiei a fost afectată anul trecut și de pandemie, cererea de energie fiind scăzută și prețurile mici în piață. În acest an cererea a fost bună și, dacă ar fi avut stocuri de cărbune, compania chiar ar fi putut avea rezultate bune.

Vor urma însă câteva luni dificile pentru companie, pentru că urmează ca mii de oameni să se pensioneze în baza legii care a redus la 52 de ani vârsta de pensionare a celor care au lucrat în termocentralele de cărbune și în carierele miniere.

Potrivit unor surse din companie, sunt luate măsuri pentru asigurarea stocurilor de iarnă înainte ca oamenii să plece în pensie. Legea intră în vigoare peste câteva zile, dar Casa de Pensii are la dispoziție 45 de zile pentru analizarea fiecărui dosar, astfel că plecările efective ar putea fi la începutul lunii octombrie.

Vizualizări: 1,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: