Actualitate

CE Oltenia, obligat să vândă energie când erau prețurile mici

Complexul Energetic Oltenia a fost obligat să contracteze o parte din energia pe care o va produce în următorii ani, aceasta fiind o condiție pentru aprobarea planului de restructurare. Compania a încheiat zeci de contracte pe OPCOM, într-o perioadă în care prețul abia începuse să crească.

Între timp, prețurile la energie au explodat, dar CE Oltenia a apucat să contracteze energia la prețuri care nu acoperă costurile, pentru că așa a fost piața acum câteva luni.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a criticat acest aspect. “A fost o chestiune indusă intenționat și singurii care au de suferit sunt salariații Complexului Energetic Oltenia”, a spus Căldărușe.

Planul de restructurare a CE Oltenia nu a fost aprobat nici în septembrie, așa cum au sperat autoritățile din România, deși este în analiza Comisiei Europene din august anul trecut. Sunt câteva luni de când este în analiză varianta revizuită, dar cam toată lumea se așteaptă să fie cerută încă o revizuire din partea oficialilor europeni.

Între timp, tot mai multă lume se convinge de faptul că Europa nu își poate permite să renunțe la capacitățile de energie pe cărbune, decât dacă vrea să fie dependentă de surse de energie din afară.

Vizualizări: 1,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: