Actualitate

CE Oltenia nu poate păstra toți salariații TESA

Complexul Energetic Oltenia nu poate păstra toți salariații TESA, dacă se pensionează mii de salariați din producție.

Proiectul de buget prezentat luna trecută sindicatelor arăta că numărul de salariați va fi constant pe parcursul anului, adică în jur de 11.300.

Pe de altă parte, oamenii așteaptă ca, din această vară, să fie aplicată Legea 197/2021 în integralitatea ei, adică să se poată pensiona la 52 de ani dacă au muncit 30 de ani, din care 25 în cariere miniere sau termocentrale.

Circa două mii de salariați ar îndeplini deja condițiile de pensionare și alți două mii le vor îndeplini în decurs de un an. Dacă pleacă o treime din salariați, sunt două variante: fie se fac angajări, fie o parte din personalul TESA va fi disponibilizat.

De câteva săptămâni, însă, Complexul Energetic Oltenia a oprit angajările. Și nici nu oferă un răspuns la o întrebare care tot apare în spațiul public, cu privire la salariații cu contracte de muncă pe perioadă determinată, care vor să știe dacă vor mai avea serviciu după 1 iulie.

Dacă administrația CE Oltenia s-ar aștepta la un val de pensionări în următoarele săptămâni/luni, nu ar trebui să dea drumul la un val de angajări?

Vizualizări: 5,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: