Actualitate

Mii de locuri scoase la concurs de școlile de poliție

Au fost scoase la concurs aproximativ 3000 de locuri în instituțiile de formare a agenților de poliție și subofițerilor ale Ministerului Afacerilor Interne. 

MAI a anunțat miercuri, într-un comunicat de presă, că se pot depune cererile de înscriere începând din data de 20 aprilie.

Pentru formarea agenților de poliție au fost scoase la concurs 1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”- Cluj-Napoca, iar pentru pregătirea agenților de poliție de frontieră 240 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea.

Subofițerii jandarmi se vor forma în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani și în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, ambele având scoase la concurs câte 350 de locuri.

La Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești sunt disponibile 300 de locuri (pentru calificările subofițer de pompieri și protecție civilă/ maistru militar auto).

Cererile de înscriere se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 20 aprilie – 5 mai 2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La proba de evaluare a performanței fizice nu se admit contestații, repetări sau reexaminări.

Spre deosebire de anii trecuți, proba de evaluare a cunoștințelor nu se va susține la sediul unităților de recrutare, ci la sediul școlilor. Astfel, proba de evaluare a cunoștințelor teoretice se susține în data de 27 mai 2023, la unitățile de învățământ pentru care au optat candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

Vizualizări: 1,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: