Actualitate

CE Oltenia, explicații după accidentul mortal de muncă

Complexul Energetic Oltenia a emis un comunicat de presă după ce un salariat a murit astăzi, într-un accident de muncă.

"In timpul executiei unui program de revizie atat pe parte electrica, cat si pe parte mecanica, pe tot fluxul tehnologic, un sudor angajat al CE Oltenia care desfasura lucrari de revizie la roata port-cupe a excavatorului SRS 2000-03 a decedat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia.

Societatea va respecta prevederile CCM aplicabile in astfel de situatii. Conducerea  si colectivul CE Oltenia isi exprima regretul fata de tragicul eveniment care a avut loc si transmite sincere condoleante familiei indurerate", a transmis compania.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a transmis că face cercetări.

Actualizare - ITM Gorj a emis un punct de vedere: „În urma evenimentului de muncă produs astăzi, 20.10.2023, în jurul orelor 11:20, în perimetrul UMC Roșia-Peșteana, sector Roșia, un bărbat, în vârstă de 42 ani, sudor, în timp ce efectua lucrări la Excavatorul E 2000-03 ce se afla în revizie lunară, a fost accidentat mortal.

Ca urmare a acestui eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului. 

La fața locului s-au prezentat, imediat după producerea evenimentului, doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale“.

Vizualizări: 6,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: