Actualitate

CE Oltenia, cea mai mare finanțare din Europa

Aproape 900 de milioane de euro va accesa CE Oltenia din Fondul de Modernizare, mai mult decât orice altă companie din Europa. Suntem potop de "norocoși"!

“Complexul Energetic Oltenia are avantajul că beneficiază de bani din Fondul de Modernizare. Dacă în această perioadă, România beneficiază de 1,4 miliarde de euro din Fondul de Modernizare, 895 de milioane ajung la CE Oltenia”, a spus președintele Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan.

Complexul Energetic Oltenia are cele mai mari sume din Fondul de Modernizare la nivel european, a mai spus Burlan. “Pentru proiectele fotovoltaice nu au fost probleme, când a fost vorba de proiectele pe gaz au fost voci împotrivă. Până la urmă, s-au aprobat”, a explicat managerul CE Oltenia.

Burlan a subliniat din nou că nu ar trebui închise capacitățile pe cărbune până când nu sunt construite alte capacități. “Nu putem opri capacități pe cărbune, care asigură energie în bandă, până nu putem în loc capacități care asigură tot energie în bandă”, a spus Daniel Burlan la Gorj TV.

Primele proiecte finalizate vor fi însă parcurile fotovoltaice, care dau energie doar când bate soarele. Dacă nu ne bate soarele...stati linistiti că ne bate soarta!

Vizualizări: 1,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: