Actualitate

Căldărușe: Important este ca sumele să fie convenabile pentru salariați

Salariații Complexului Energetic Oltenia care își vor pierde locurile de muncă ar putea obține plăți compensatorii mai mari decât cei de la Dacia, unde suma maximă este de 130.000 de lei.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a explicat care sunt solicitările. “Solicitarea noastră este venit de completare patru ani la valoarea salariului mediu pe economie, cu păstrarea condițiilor de muncă”, a spus Căldărușe. Cu alte cuvinte, dacă un salariat din producție va fi disponibilizat, va avea asigurate venituri decente patru ani, dar în acest timp îi va scădea și vârsta de pensionare cu doi ani, ca și cum ar munci în condiții speciale.

“Dacă facem un calcul, vedem că suma pe cei patru ani este 130.000 de lei. Dar, nu ne vom limita la suma asta, vom cere și plăți compensatorii. Important este ca sumele să fie convenabile pentru salariați”, a mai spus liderul sindical la Infinit FM.

Căldărușe crede că efortul bugetar nu va fi mare, câtă vreme au rămas puțini salariați la CE Oltenia, iar câteva mii se vor pensiona în următorii ani.

Vizualizări: 3,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: