Actualitate

CE Oltenia a rămas cu trei directori

Complexul Energetic Oltenia a mai rămas cu trei membri în Directorat, și aceia interimari. Este vorba de Daniel Burlan și Constantin Bălășoiu, ale căror mandate expiră pe 12 aprilie 2021, dar și de Lăcrămioara Pințea, cu un mandat aprobat până pe 13 martie.

Lui Grigore Popescu, membru în Directorat cu responsabilități pe parte minieră, i-a expirat mandatul pe 22 februarie și nu a mai fost prelungit. Deocamdată nu a fost numit altcineva în locul lui.

CE Oltenia avea până în toamna anului trecut un Directorat format din cinci persoane, al cincea fiind Valentin Pătran, căruia i-a expirat mandatul în 22 octombrie 2020 și nu a mai fost numit altcineva.

Potrivit statutului, CE Oltenia poate funcționa cu un Directorat format din trei persoane, ceea ce ar aduce economii importante la bugetul companiei. De altfel, Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud, chiar ridica această problemă: dacă minerii lucrează sub normativ pe utilaje, în echipe de 5 în loc de 8, să se lucreze și în Directorat cu 3 din 5, dar și în Consiliul de Supraveghere cu 5 din 7.

Speranța multora era însă să plece Lăcrămioara Pințea, susținută de ministrul Energiei, dar adeptă a unui plan mai dur de restructurare.

Vizualizări: 3,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: