Actualitate

Guvernul s-a dat peste cap degeaba. Salariile minerilor, tot pe 26 februarie

Minerii de la Lupeni s-au blocat în subteran după ce au fost anunțați că nu își primesc salariile pe 15 februarie, ci pe 26. După zile de proteste, guvernul s-a scremut și a “rezolvat” problema. Minerii din Valea Jiului își vor lua salariile pe 25-26 februarie. 

Ministrul Muncii, RalucaTurcan, a declarat luni, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează, că deja a identificat „un set de măsuri care pot să conducă la ieșirea din impas”. Deja, adică după o săptămână de proteste.
Singurul câștig ar fi achitarea drepturilor salariale restante, dar și acelea în tranșe. Este vorba aici de tichete de masă, bani pentru transport. 

Săptămâna trecută, ministrul Energiei dădea asigurări că salariile minerilor vor fi plătite înainte de 26 februarie, dar aceștia nu au crezut și au rămas blocați în subteran. Din păcate, au avut dreptate să nu creadă în promisiunile politicienilor.

Premierul Cîțu a criticat protestele minerilor: „Nu cred că soluția pe care au ales-o este una bună, care rezolvă problemele. Salariile au fost plătite la timp, am găsit soluții pentru următoarele trei luni”, a spus Florin Cîțu, avertizând că nu va permite o mineriadă în mandatul lui, deși minerii nici nu aveau de gând să meargă la București.
Sute de mineri de la minele Lonea şi Livezeni s-au adunat, luni dimineaţă, la sediul Complexului Energetic Hunedoara unde și-au cerut drepturile restante. Cei aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei.

Vizualizări: 2,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: