Actualitate

CE Oltenia a depus proiecte de 1,4 miliarde de euro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că au fost depuse proiecte în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru investiții la CE Oltenia.

”Am depus noi proiecte de investiții cu finanțare din Fondul pentru Modernizare. Este vorba de 8 proiecte de producție energie din resurse regenerabile (Panouri Fotovoltaice – Rovinari, Pinoasa, Ișalnița, Turceni, Rovinari, Bohorelu, Tismana 1 și Tismana 2), iar capacitatea de producție va fi de 735 MW. Valoarea totală a acestor proiecte este de peste 670 milioane de euro, din care valoarea solicitată din Fondul de Modernizare este de aproximativ 470 milioane de euro. Suntem pregătiți să investim masiv în sistemul energetic din România! Pentru CEO, până acum, s-au depus proiecte de investiții cu finanțare din Fondul pentru Modernizare în valoare totală de peste 1,4 miliarde de euro” a notat Virgil Popescu, pe pagina de socializare.

Pentru realizarea unui grup pe gaze și a celor opt parcuri fotovoltaice, CE Oltenia a format firme de tip SpV cu Tinmar și OMV. Urmează să fie găsit un investitor și pentru cel de-al doilea grup pe gaze, cel de la Ișalnița.

Vizualizări: 2,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: