Actualitate

Termocentrală a CE Oltenia, externalizată în patru luni

Termocentrala Craiova II va fi externalizată din Complexul Energetic Oltenia până în luna iunie. Procesul de divizare a început deja, a spus liderul sindical Ion Vîlceanu.

“Noi, Craiova II, de la sfârșitul lunii iunie 2022 nu mai facem parte din Complexul Energetic Oltenia”, a spus Vîlceanu, care crede că partea bună este aceea că nu i se mai aplică planul de restructurare.

Pe cale de consecință, Vîlceanu crede că la noua societate vor fi făcute chiar angajări. “Noi vom avea direcția noastră, o să ne constituim ca o societate comercială”, a spus Vîlceanu, care crede că societatea va avea viitor, pentru că grupurile CEO vor fi trecute în rezervă. “Noi nu avem aceste restricții pe care le are CE Oltenia. Nu avem de ce să ne temen, pentru că suntem singurii care vom mai putea funcționa pe bază de cărbune”, susține liderul sindical.

Este însă puțin probabil să fie așa, pentru că este clar că se urmărește ca tot sectorul minier să fie închis. Vîlceanu este însă optimist și crede că la Craiova II nu vor fi programe de disponibilizare.

Vizualizări: 4,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: