Actualitate

CE Oltenia a dat bani fără număr la șefi

Complexul Energetic Oltenia nu reușește aproape niciodată să recupereze banii dați în plus foștilor șefi.

Un caz recent este al Adrianei Luminița Popescu, director al Direcției financiar-contabilitate. Compania a dat-o în judecată pentru “obligarea pârâtei la plata sumei de 194.050 lei, sumă încasată necuvenit, compusă din suma de 138.005 lei, ce reprezintă componentă variabilă a remuneraţiei membrilor directoratului, încasată necuvenit de la Societatea Complexul Energetic Oltenia pentru anul 2017, la care se adaugă suma de 41.045 lei, reprezentând dobândă legală remuneratorie şi dobândă legală penalizatoare, calculate până la data de 31.12.2021, precum şi obligarea la plata de daune interese până la plata integrală a sumei de 138.005 lei, la care se adaugă şi cheltuielile de judecată”.

Lăsând la o parte faptul că societatea Complexul Energetic Oltenia face demersuri abia în 2023 pentru a recupera bani dați în plus șefilor în 2017, reținem și că a pierdut procesul la Judecătoria Târgu Jiu într-un singur termen. Motivul? Nu a timbrat acțiunea. “Având în vedere faptul că reclamanta nu a achitat taxa de timbru în cuantum de 4.986 lei, instanţa constată că nu şi-a îndeplinit obligaţiile stabilite în sarcina sa prin rezoluţie de instanţa de judecată”, arată Judecătoria Târgu Jiu, care a anulat acțiunea CEO pe 19 mai 2023.

Toți foștii directori din perioada respectivă sunt acuzați că au primit mai mulți bani decât li s-ar fi cuvenit, în baza indicatorilor de performanță.

Vizualizări: 3,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: