Actualitate

CE Hunedoara se apropie de faliment

Complexul Energetic Hunedoara, intrat în insolvență în 2019, se apropie de faliment. Asta a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-un interviu pentru Agerpres.

"Practic, Complexul Energetic Hunedoara este în situaţia unei insolvenţe şi se apropie de faliment. Dar până atunci, pentru cei 2.000 de angajaţi, plus activele de la CEH, în special Termocentrala Paroşeni, care a fost modernizată, am găsit această variantă, dinaintea mandatului meu: le trecem pe Complexul Energetic Valea Jiului, o companie nouă, şi vom solicita un ajutor de stat din partea Comisiei Europene, aprobarea Comisiei Europene, sigur, pentru că ajutorul de stat vine de la bugetul de stat. Şi el va viza punerea în siguranţă a celor patru mine până în 2032", a afirmat ministrul.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a declarat că e eventuală insolvență a Complexului Energetic Oltenia nu ar însemna închiderea imediată a companiei.

”Să nu uităm că, în 2018, toată lumea și toată presa vuia că se închide Complexul Energetic Hunedoara. Uite că au trecut cinci ani și nu s-a închis nicio mină din cele patru. Sunt în insolvență, dar își ia salariile, negociază. Încă o dată, a fi în insolvență o mare companie din domeniul energetic, nu înseamnă că a doua zi se închide”, a declarat Pîrvulescu în presa locală.

Falimentul mineritului este sigur atât în Oltenia, cât și în Hunedoara, doar data decesului rămâne incertă.

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: