Actualitate

Ce carieră din CE Oltenia se închide în acest an

Cariera Husnicioara, din Complexul Energetic Oltenia, ar trebui să-și închidă porțile la începutul acestui an. Până în prezent, cei de acolo nu au primit niciun document cu privire la închidere ori la funcționare așa că este, în continuare, activitate.

Nu în trei schimburi ca în alți ani, ci într-un singur schimb. Liderul de sindicat Paul Constantinescu, de la Cariera Husnicioara, spune că acolo mai este zăcământ de cărbune și că s-ar mai putea funcționa.

 

“Mai avem rezervă de cărbune. Avem un plan de restructurare, știm cu toții. Și în bugetul pe anul viitor e o cantitate destul de mare de cărbune pe care CEO trebuie să o dea. Mai avem 200 de mii de tone, un zăcământ de cărbune. Eu am cerut să-l exploatăm în continuare. E adevărat, cu personal mai redus. Am găsit înțelegere și funcționăm. Nu ca în alte dăți. Deocamdată nu avem nimic scris vizavi de închidere sau funcționare. Cantitatea asta de cărbune trebuie livrată către companie”, a declarat, la Radio Infinit, sindicalistul Paul Constantinescu.

 

Potrivit planului de restructurare, în 2026, se va închide Cariera Jilț Nord și Roșia, Roșiuța și Pinoasa vor intra în rezervă de capacitate. Din același an, vor mai rămâne trei grupuri pe cărbune, două la Rovinari, unul la Turceni, dar și acestea tot în rezervă de capacitate.

Vizualizări: 5,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: