Ultima oră

Câteva sute de percheziții într-un caz de contrabandă cu aur

Peste 200 de percheziții au loc miercuri în București și în mai multe zone din țară la persoane bănuite de contrabandă cu aur. Este o acțiune a procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor din Călăraşi, descinderile având loc în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Liderii grupării ar fi adus în țară, începând cu luna iulie 2021, cantități însemnate de aur turcesc, respectiv bijuterii, pentru care nu au plătit TVA sau taxe vamale.  

”Astfel, profitând de experienţa lor acumulată în domeniu (în calitate de deţinători ai unei societăţi comerciale cu profil amanet în municipiul Medgidia, judeţul Constanţa), liderii grupului infracţional organizat au sesizat potenţialul uriaş de obţinere a unor câştiguri ilicite, prin introducerea în ţară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantităţi mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege”,  se arată în comunicatul Biroului Teritorial al DIICOT Călărași.  

Din cercetări a rezultat că membrii grupării au desfăşurat şi activităţi de camătă, acţionând în special în municipiul Medgidia şi localităţile limitrofe din judeţul Constanţa. Ei au acordat diverse sume de bani cu titlu de împrumut, operaţiunile derulându-se în afara cadrului legal, fiind folosită casa de amanet din Medgidia.

”Toţi membrii aflaţi în eşaloanele superioare ale grupării deţin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanţe de lux, etalând un mod de viaţă opulent, existând o disproporţie vădită între veniturile obţinute în mod legal şi stilul de viaţă afişat", se mai arată în comunicat.

Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: