Actualitate

Câte grupuri energetice mai are CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia avea în 2020, înainte de a începe elaborarea planului de restructurare, un număr de 12 grupuri energetice. Mai exact, avea patru grupuri la Turceni, patru la Rovinari, două la Ișalnița și două la Craiova.

A închis două grupuri în 2021 - unul la Turceni și altul la Ișalnița, iar în 2022 au fost externalizate cele două grupuri de la Craiova. În acest an a fost închis un grup la Rovinari și altul, de la Turceni, este în conservare din luna iunie, dar nu am auzit să fie pornit vreo zi de atunci.

Cu alte cuvinte, ar mai fi șase grupuri, dar unul - grupul 5 Rovinari - este în modernizare de zece ani și va fi repornit abia la anul.

Și uite așa, rămân doar cinci grupuri energetice pe care se mai poate baza CE Oltenia, iar când compania intră cu 800 de MW în piață înseamnă că are pornite mai mult de jumătate din grupuri.

Un grup de la Turceni și unul de la Ișalnița vor fi trecute în rezervă tehnică la finalul acestui an. Practic, la 1 ianuarie 2024, CE Oltenia va avea funcționale doar trei grupuri energetice și ni se va spune din nou că sunt pe final lucrările la grupul 5.

Vizualizări: 1,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: