Politică

Cartel Alfa vrea demiterea lui Budăi

Sindicaliștii de la Cartel Alfa cer demiterea Ministrului Muncii, Marius Budăi, acuzat că interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social, invitând doar anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege. 

„Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR –precum reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii – au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparență si modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii sfidătoare, precum pensiile speciale, ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, ar arata clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză”, spun cei de la Cartel ALFA.

Reprezentantii Cartel Alfa consideră ca primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este demiterea actualului ministru al muncii, Marius Budăi. 

Sindicaliștii mai cer revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuțiile sociale ale angajaților înapoi către angajator.

Vizualizări: 1,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: