Politică

Weber: Ordonanța decarbonizării poate fi modificată

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, admite că fără modificări de lege, grupul 5 de la Rovinari nu va putea fi pus în funcțiune. 

Acesta a declarat că inclusiv ordonanța decarbonizării ar putea fi modificată, mai ales că aceasta interzice punerea în funcțiune de noi capacități de energie produsă din cărbune.

”La momentul decembrie, anul acesta, când grupul 5 de la termocentrala Rovinari ar trebui să fie pus în funcțiune, trebuie corelări legislative în momentul în care investiția se va finaliza. Corelăm cu acte normative prin care poate fi modificată Ordonanța 108 a decarbonizării. Orice ordonanță poate fi modificată, dar e prematur să discutăm acum. Firma care trebuia să finalizeze investiția a intrat în insolvență și s-au căutat alte soluții. Trebuie să finalizăm investiția”, a spus Mihai Weber, în presa locală.

Ordonanța decarbonizării a interzis punerea în funcțiune a unor grupuri care nu aveau licență de funcționare la acel moment, iunie 2022. La acea vreme, guvernanții nu și-au dat seama că grupul 5 Rovinari, aflat în modernizare, nu are licență de funcționare. Ordonanța a ajuns în Parlament și a devenit lege, după ce Complexul Energetic Oltenia a obținut licența de funcționare. Juriștii au păreri împărțite, unii spun că grupul nu va putea funcționa, alții că se vor găsi soluții.

Vizualizări: 1,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: