Social

Carne confiscată și distrusă

Direcția Sanitar Veterinară a dat mai multe amenzi în Gorj, în ultima săptămână. Câte zece mii de lei amendă au primit o brutărie-patiserie, un snack-bar şi un magazin alimentar, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare. Aparatura frigorifică era neigienizată, rafturile şi grătarele aveau urme de uzură şi rugină, pereții şi suprafețele erau murdare. Lipseau și termometrele de monitorizare a temperaturii de depozitare a produselor alimentare.

Alte două amenzi de câte zece mii de lei au primit o rulotă snack-bar şi un magazin alimentar, pentru expunerea spre comercializare a unor produse alimentare cu etichete rupte, ilizibile. Sancțiunea complementară a fost „reținerea oficială şi destinarea spre neutralizare a cantității totale de 48,91 kg produse din carne, în valoare totală de 1.772,67 lei“.

Tot cu 10.000 lei a fost amendată o unitate de comercializare a produselor de patiserie congelată, pentru desfășurarea activității de coacere şi comercializare a produselor de patiserie congelată fără a deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor pentru această activitate.

Și un restaurant a fost amendat cu 10.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare (direct pe paviment) a unor cantități considerabile de băuturi alcoolice şi răcoritoare, precum și depozitarea nesectorizată a produselor vegetale (cartofi, ceapă), în imediata vecinătate a altor produse.

Amenzi de 10.000 de lei au mai primit un laborator de cofetărie-patiserie și un magazin de legume-fructe, iar două magazine alimentare au fost amendate cu câte 12.000 de lei.

Controalele au fost făcute în unități din  Arcani, Baia de Fier, Bălăneşti, Băleşti, Bâlteni, Bolboşi, Borăscu, Bumbești-Jiu, Bumbeşti-Piţic, Brăneşti, Câlnic, Căpreni, Cătunele, Crasna, Cruşeţ, Dăneşti, Dragoteşti, Drăguţeşti, Godineşti, Fărcăşeşti, Jupâneşti, Leleşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Novaci, Padeş, Peştişani, Plopşoru, Polovragi, Rânca, Rovinari, Roşia de Amaradia, Runcu, Samarineşti, Săcelu, Stăneşti, Stejari, Stoina, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Teleşti, Tismana, Turceni, Turcineşti, Ţicleni, Văgiuleşti şi Vladimir.

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: