Social

Gorjenii vând porcii de teama pestei. Amenzi!

Tot mai multe anunțuri sunt pe internet, din partea gorjenilor care vând porci. Cum Crăciunul este încă departe, este clar că oamenii fac asta de frica pestei.

Direcția Sanitar Veterinară Gorj a dat trei avertismente scrise proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru „deţinerea/ cumpărarea/ înstrăinarea unor suine fără documente sanitare-veterinare şi fără a anunța medicul veterinar de liberă practică împuternicit“.

Alți gorjeni aleg să taie animalele. Și aceștia au fost amendați sau avertizați. Astfel, DSV Gorj a dat două avertismente scrise proprietarilor unor exploatații non-profesionale, pentru "sacrificarea de animale pentru consum propriu fără a anunța medicul veterinar de liberă practică împuternicit şi fără a-i preda acestuia crotaliile auriculare".

O amendă de 1.200 lei a fost dată proprietarului unei exploatații non-profesionale, pentru "deținerea unor animale neînregistrate în baza națională de date".

De asemenea proprietarul unei exploatații non-profesionale a fost amendat cu 1.500 de lei pentru "deținerea în gospodărie a unei suine neidentificate şi neînregistrate în baza națională de date, fără documente sanitare-veterinare".

Gorjul este pe primul loc în țară la pesta porcină, fenomenul fiind scăpat complet de sub control.

Vizualizări: 3,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: