Politică

Cârciumaru, pus în libertate. Previzibil!

Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost pus în libertate, după 24 de ore de arest. Acesta a fost reținut luni în baza unei acuzații de tot râsul.

Noi, care am crezut că pesediștii au furat de au rupt pământul, aflăm acum că Florin Cârciumaru se face vinovat de o mărturie mincioasă legată de o acțiune de acum nouă ani, privind spălarea operelor lui Brâncuși precum mașinile în spălătoria auto. 

O acțiune coordonată de directorul de atunci al Centrului Brâncuși, instituție de sine stătătoare. Dar, așa cum se întâmplă în dosarele penale din România, cei care participă la o faptă nu pățesc nimic, cei care nu-și aduc aminte ce au făcut acum o mie de ani sunt duși la mișto pentru o noapte în arest.

Că doar în bilanțurile oficiale ale parchetului și la CV-urile procurorilor dau bine niște primari, președinți de consilii județene sau parlamentari, pe cine interesează niște amărâți de funcționari? De fapt, niște foști primari și foști demnitari. 

Cam asta este performanța justiției din Gorj. Atâta poate. Nu s-a apropiat de dosare când conta, când oamenii erau pe poziții, dar li se umflă mușchii acum și produc baloane de săpun. Și am văzut că se găsesc mulți să îi aplaude. Nu aveți de ce, dacă erau în stare de dosare serioase, le-ați fi văzut demult.

 

Vizualizări: 3,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: