Eveniment

Cantități uriașe de lemn confiscate de polițiști. Peste 70 de filtre au fost instituite

Polițiștii gorjeni au continuat activitățile de verificare în domeniul silvic, în perioada 18-24 aprilie, în urma cărora au constatat nereguli. Oamenii legii au aplicat câteva sute de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 300 mii lei, fiind dispuse măsurile complementare de confiscare valorică a peste 1747 de metri cubi de material lemnos.

Pentru îndeplinirea obiectivelor, polițiștii au acționat în baza a 38 de planuri de acțiune, executând 59 de controale pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos, precum și a legalităţii transportului materialului lemnos, fiind instituite 71 de filtre auto.

”În urma activităților de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale în domeniul silvic, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul silvic, 2 dintre acestea fiind constatate în flagrant delict, 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere și 5 alte genuri de infracțiuni. Totodată, au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 303.000 de lei, dintre care 63 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 188 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 14 la alte acte normative”, conform IPJ Gorj. 

Spre exemplu, în 21 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au identificat 6 persoane care, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, au efectuat transporturi de material lemnos care au depășit limita de 20 mc, admisă pentru un transportator NON-SUMAL. Depășirea a fost cu peste 130 de metri cubi de material lemnos. 

În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a celor 6 persoane, cu amenzi în cuantum de 30.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, au dispus și măsura complementară a  confiscării valorice a celor peste 130 de metri cubi de material lemnos transportat ilegal, în valoare de aproximativ 23.030 de lei.

 

Vizualizări: 5,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: