Social

Când va fi gata Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu

Veste bună de la președintele Consiliului Județean Gorj. Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean va fi gata la finalul acestui an. Secția va fi modernă și dotată cu tot ce este necesar pentru ca actul medical să fie unul de calitate.

UPU a fost reabilitată cu bani europeni. La fel, de altfel, și întreaga clădire de pe strada Tudor Vladimirescu. Aceasta este reabilitată energetic, iar lucrările la acest capitol se vor mai întinde și pe primele două luni din 2024.

Cât privește Unitatea de Primiri Urgențe, aceasta va fi gata până la 31 decembrie, după cum a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj: „Îmi cer scuze pentru întârzieri, dar nu-mi aparțin. Sunt elemente care nu au depins de noi în privința evoluției prețurilor. Au părăsit șantierul anumite firme. Toate au condus la aceste întârziere. UPU va fi gata în 31 decembrie și din ianuarie va putea fi funcțională pe fosta locație care este extinsă. Va fi o unitate modernă, cu toate dotările necesare care au fost achiziționate din proiect european”.

Tot cu bani europeni este reabilitat energetic întregul corp de clădire de pe strada Tudor Vladimirescu. „În ianuarie și februarie, va continua reabilitarea energetică. E greu să lucrezi cu spații în care trebuie să ai un flux de pacienți. Am avut o problemă în perioada pandemiei. Am stopat contractul. Am avut o problemă când a fost un flux mare de pacient, dar am avut sprijinul anumitor șefi de secție care ne-au sprijinit. Știu că a fost un disconfort pentru pacienți, pentru desfășurarea actului medical, dar nu ne permiteam să nu modernizăm atunci când avem bani europeni. Trebuie să asigurăm condiții de cazare foarte bune și un act medical de calitate”, a mai spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: