antiVirale

Când încep ninsorile și când se va încălzi 

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru intervalul 23 ianuarie – 20 februarie 2023 perioadă în care, în toată țara urmează un val de frig, însoțit de precipitații excedentare.

Totuși, și în această perioadă valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, pe întreg teritoriul României. În săptămâna în curs, cel mai cald va fi pe litoral, unde mediile zilnice vor fi în jur de 4 grade. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, în special în județele Giurgiu, Teleorman și Vrancea.  "De mâine, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare. Iată, așadar, că ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă", a precizat meteorologul Elema  Mateescu.

În perioada 30 ianuarie – 6 februarie, meteorologii anunță că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face zonele montane, unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, dar și local excedentare în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

În a doua săptămână din februarie, meteorologii prognozează că precipitațiile vor fi local excedentare în regiunile nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru a treia săptămână din februarie arată că mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, potrivit meteoromania.ro.

 

Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: