Actualitate

Burlan și Negru, revocați

Consiliul de Supraveghere din cadrul Complexului Energetic Oltenia a decis marți, 24 ianuarie, revocarea din funcții a doi directori, Daniel Burlan - președinte al Directoratului și Marius Negru.

Recomandarea a venit din partea Comitetului de Nominalizare și Remunerare, ca urmare a “neîndeplinirii sau îndeplinirii recorespunzătoare a obligațiilor asumate prin contract”. 

Mandatele celor doi expirau oricum la jumătatea lunii februarie, dar ministrul Energiei, Virgil Popescu, a folosit accidentul de acum o săptămână, de la Jilț Sud, pentru a le înceta mandatele mai devreme.

Potrivit unor surse, Marius Negru era oricum pe făraș, pentru că nu a semnat documentele de asociere cu OMV, pentru cele patru firme de tip SpV prin care vor fi realizate parcuri fotovoltaice.

În privința lui Daniel Burlan, este posibil să conteze și schimbarea conducerii PNL Gorj, noul președinte Ion Iordache dorind să își numească un apropiat la conducerea CEO. L-a și impus pe Cosmin Trufelea ca membru în Directorat.

Iordache îl vrea chiar președinte de Directorat, dar se pare că ministrul are alt preferat, pe Dan Iulius Plaveti, un om din afara companiei. În ce măsură va face față acesta provocărilor, rămâne să vedem.

Din informațiile noastre, încă nu a fost stabilit președintele Directoratului.

actualizare: Burlan și Negru au primit preaviz până pe 12 respectiv 13 februarie.

Vizualizări: 3,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: