Social

Zeci de sancțiuni pentru pescuit ilegal 

Câteva zeci de sancțiuni au aplicat jandarmii gorjeni pentru pescuit ilegal, de începutul perioadei de prohibiție până în prezent. Numai weekend-ul trecut au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 3000 lei, și patru avertismente scrise la regimul pescuitului. 

”Jandarmii gorjeni au desfășurat acțiuni de verificare privind pescuitul și acvacultura în habitatele piscicole naturale din județul Gorj, iar în cadrul acestor acțiuni au fost depistate 32 persoane care pescuiau fără permis sau pescuiau în perioada de prohibiție, acestora fiindu-le aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 7050 lei (16 amenzi și 16 avertismente scrise)”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Gorj. 

La finalul săptămânii trecute, jandarmii gorjeni au executat și acțiuni de verificare a legislației activităților de picnic, fiind depistate 13 persoane care desfășurau astfel de activități în zone neamenajate din apropierea râurilor și lacurilor din Motru, Mătăsari și Bumbești-Jiu. Jandarmii gorjeni le-au aplicat acestora avertismente scrise. Cei prinși cu grătarele încinse în zone interzise au fost nevoiți să stingă focurile, să strângă deșeurile și să lase locurile curate.

Vor urma noi controale de acest gen. ”Și în perioada următoare se vor organiza astfel de acțiuni de verificare în zonele amenajate și neamenajate pentru activitățile de picnic și a habitatelor piscicole naturale din județul Gorj pentru a responsabiliza cetățenii să respecte mediul natural”, au mai transmis reprezentanții IJJ Gorj.

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: