Actualitate

Burlan: Putem să funcționăm cu opt grupuri

Complexul Energetic Oltenia nu a mai avut demult mai mult de șase grupuri energetice pornite în același timp, din cele nouă disponibile. Compania are 12 grupuri, din care două au fost închise definitiv anul trecut și unul este în modernizare de câțiva ani.

Managerul companiei a spus că societatea poate funcționa cu opt grupuri, dacă este nevoie. “Dacă sistemul energetic o cere, putem funcționa cu opt grupuri, pentru o perioadă scurtă de timp”, a spus Burlan la Gorj TV, fără a detalia.

Compania nu poate lucra cu toate grupurile energetice din două motive principale: nu are personal suficient și nu are cărbune.

Legile care au redus vârsta de pensionare în termocentralele pe cărbune au generat sute de pensionări în termocentrale și vorbim de personal calificat, greu de înlocuit. Stocurile de cărbune sunt la nivelul solicitat de guvern, dar mult sub alți ani, când pretențiile erau mai mari. Carierele au fost însă blocate mulți ani și acum se lucrează la descopertă, pentru ca anul viitor sau peste doi ani să se intre în linie dreaptă cu producția de cărbune.

 

 

Vizualizări: 2,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: