Actualitate

Burlan: Le pregătim pentru vânzare

Cele două grupuri pe gaze de la Chișcani, deținute de Complexul Energetic Oltenia, sunt pregătite pentru vânzare, a confirmat managerul companiei, Daniel Burlan. “Potrivit planului de restructurare, grupurile de acolo le pregătim pentru vânzare”, a spus Burlan la o emisiune.

Grupurile au fost preluate de CE Oltenia în 2013, în contul unor datorii ale Electrocentrale Grup, plus o sumă de bani. Nu au fost pornite niciodată de atunci, pentru că ar mai fi fost niște investiții de făcut.

Când a preluat grupurile pe gaze de la Chișcani, CE Oltenia a șters datorii de 28,7 milioane de lei pe care le avea de plătit Electrocentrale, către care a mai plătit în plus 8,1 milioane. În cele trei luni din 2013 ulterioare preluării și în 2014, sucursala de la Chișcani a avut pierderi de 18 milioane de lei, iar pierderile au continuat și în anii următori.

După șase ani de la preluare, Curtea de Apel Craiova a anulat tranzacția, considerând că a fost de fapt un ajutor de stat dat celor de la Electrocentrale prin intermediul CE Oltenia. Acum compania gorjeană intenționează să vândă termocentrala de la Chișcani și să își recupereze pierderile de zeci de milioane de euro avute, iar diferența să le-o dea celor de la Electrocentrale.

La Chișcani - Brăila, blocul energetic nr. 1 are autorizație de mediu valabilă până în 2025, dar celălalt bloc are nevoie de investiții de 45 de milioane de euro. Dacă ar fi valorificat terenul și bunurile la preț de fier vechi, CE Oltenia și-ar fi recuperat banii investiți.

Vizualizări: 4,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: