Actualitate

Burlan acuză din nou Bankwatch. “Suntem hărțuiți de aceste ONG-uri pentru niște motive inexistente”

Administrația Complexului Energetic Oltenia este decisă să dea în judecată organizația așa-zis ecologistă Bankwatch, care o hărțuiește cu tot felul de procese de peste șapte ani.

“Nu se poate ca, din 2015, să fim hărțuiți de aceste ONG-uri pentru niște motive inexistente. Există acțiune, la acest moment, pentru Peșteana Nord, unde la prima instanță au câștigat și am depus contestație la hotărâre, iar la Roșiuța au pierdut, dar au făcut recurs”, a spus președintele Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan, la Gorj TV.

Acesta acuză organizația de o acțiune “permanentă, continuă”, pentru blocarea fronturilor de lucru din carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

În cazul Carierei Peșteana, Tribunalul București a admis acțiunea Bankwatch, pe 28 martie, și a anulat acordul de mediu. CE Oltenia și APM Gorj au atacat, în urmă cu trei săptămâni, soluția instanței, dosarul urmând să primească termen la Curtea de Apel București.

În cazul anulării acordului de mediu al Carierei Roșiuța, Bankwatch a pierdut procesul în primă instanță, urmând ca recursul să se judece la Curtea de Apel București, pe 16 septembrie.

Vizualizări: 3,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: