Actualitate

Blocaj la o primărie din Gorj. Nu are bani de salarii!

Primăriile care depind de Complexul Energetic Oltenia au probleme financiare uriașe în această perioadă. Compania nu și-a plătit taxele de câteva luni, pentru a putea cumpăra certificatele de carbon impuse de legislația europeană, fără de care nu ar mai putea funcționa după 30 aprilie.

Cea mai afectată pare a fi Primăria Fărcășești, care nu are nici bani de salarii. Funcționarii nu au primit salariile întregi de trei luni. Primarul spune că a mai dat câte un sfert de salariu la cine a avut mare nevoie, dar lucrurile nu pot continua așa.

Termenul limită până la care CE Oltenia trebuie să cumpere certificatele este 30 aprilie. La data aprobării ajutorului de 241 de milioane de euro, compania mai avea de cumpărat 6,5 milioane de certificate. Câtă vreme un certificat costă peste 44 de euro, costul total trece de 280 de milioane de euro, astfel că societatea a trebuit să apeleze la resurse proprii.

De lipsă de bani s-au plâns și alți primari care nu au încasat taxele de la CE Oltenia, printre care și cei de la Motru și Rovinari.

Vizualizări: 2,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: