Actualitate

Ar muri de foame dacă nu ar fi supraveghetori la CE Oltenia

Carnetul de partid i-a scos din foame pe mulți. Câțiva liberali au prins ciolanul cel mare, de supraveghetor la Complexul Energetic Oltenia, ceea ce le asigură venituri de 100.000 de lei pe an. Unii dintre ei nici nu ar avea din ce trăi fără acești bani.

Să îl luăm, de exemplu, pe Ionuț Cosmin Mitrică - președintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. Potrivit declarației de avere, acesta a câștigat anul trecut de la CEO, pentru cele câteva ședințe la care participă într-un an, suma de 100.316 lei. Cam cât doi-trei mineri care au norocul să prindă niște duminici lucrate și niște ture de noapte, în afară de munca zilnică și aproape silnică. Norocul lui Mitrică cu acest CE Oltenia, pentru că din avocatură nu a câștigat anul trecut decât 6.400 de lei. 

Constantin Vlad, un alt supraveghetor, este din Stehaia - Mehedinți, județul ministrului Virgil Popescu. Și el a trăit tot din ce i-a dat partidul. De la CE Oltenia nu a apucat să ia anul trecut decât 3.400 de lei, că a fost supraveghetor câteva zile, grosul îi intră pe card anul ăsta. Dar, a luat de la Transelectrica 75.888 lei, plus 7.300 de lei că e consilier local.

Și Vasile Marian, consilier PNL la Craiova, ar putea ieși din foame anul acesta, el fiind recent numit în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Anul trecut, a lucrat pe salariul minim la o firmă privată, acum va lua cinci salarii minime pe lună ca supraveghetor.

Vizualizări: 2,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: