Social

Bărbătești: Stimulent financiar pentru nou-născuți 

Primăria Bărbătești acordă, începând cu luna februarie, un stimulent pentru nou-născuţi, în vederea sprijinirii familiilor cu domiciliul în comună. Pentru primul născut, valoarea ajutorului financiar este de 1500 lei, sumă netă.

Conform hotărârii Consiliului Local Bărbătești, stimulentul financiar pentru al doilea născut este de 2000 lei, iar pentru al treilea și pentru următorii născuți este de 2500 lei. Sumele necesare vor fi alocate din bugetul localității.

Acest sprijin se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe bază de cerere și documente justificative. Solicitanții trebuie însă să întrunească anumite condiții. 

Conform metodologiei privind acordarea stimulentului financiar, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul sau reședința pe raza comunei de minimum un an, iar solicitantul nu trebuie să aibă datorii la bugetul local. 

De asemenea, dosarul cu actele doveditoare trebuie depus la primărie în termen de 30 de zile de la data nașterii copilului. Stimulentul va fi acordat în termen de 2 luni de la depunerea cererii. 

 

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: