Social

Bani frumoși pentru gorjenii care au muncit de acasă în pandemie

Gorjenii care au fost nevoiți să lucreze de la domiciliu în pandemie au primit un ajutor consistent de la stat. Fiecare salariat care a ales telemunca a încasat un sprijin de 2.500 ca să-și cumpere echipamentele necesare muncii de la distanță. Alți gorjeni au primit bani de la stat după ce au fost nevoiți să lipsească de la serviciu ca să stea cu copiii acasă în pandemie.

În total, peste 40 de gorjeni au primit câte 2.500 de la stat ca să cumpere tablete, laptopuri ori alte echipamente ca să poată munci de la domiciliu. „Am decontat 2.500 de lei pentru fiecare telesariat în vederea asigurării de pachete și bunuri și servicii tehnologice: laptop, tabletă, echipament. Aici am avut solicitare de la 23 de angajatori pentru 46 de persoane, suma decontată fiind de 115 mii de lei”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Au fost și circa o mie de părinți, în ultimele luni, care au primit sprijin financiar să stea acasă cu copiii în perioada cât aceștia au fost nevoiți să facă lecțiile pe internet.

Legea este încă valabilă, iar solicitările curg pe bandă rulantă la Agenția de Șomaj. „Părinții care au copii mai mici de 12 ani sau cu dizabilități, mai mici de 26 de ani, înscriși în unități de învățământ și celălalt părinte să nu beneficieze de concediu de odihnă sau medical, pot primi 75% din salariul de bază brut unei zile. Am avut 811 părinți care au apelat la această modalitate și apelează în continuare. Au primit 593.774 de lei”, a mai transmis Chiriac.

Vizualizări: 1,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: