Actualitate

Bani de la guvern pentru panouri fotovoltaice

Românii vor putea primi 25.000 de lei de la guvern pentru a monta panouri fotovoltaice, a anunțat de ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Banii ar putea fi oferiți ca ajutor de la Guvern pentru ca românii să poată achiziționa panouri fotovoltaice pe care să le monteze pe case. Banii ar veni prin PNRR, în urma unui program demarat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, program încadrat în schema Repower EU, a anunțat ministrul Marcel Boloș. Acesta a precizat că proiectul e în dezbatere publică dar va fi negociat la nivelul Comisiei Europene. ”Capitolul investițiilor din Repower EU se află în dezbatere publică și urmează să fie negociat la nivelul Comisiei Europene. Dacă acest mecanism va fi aprobat de Comisia Europeană, atunci proprietarii de case din România vor avea posibilitatea de a accesa fondurile și de a-și implementa în gospodărie aceste componente de energie verde”, a explicat ministrul Boloș.

Banii ar putea ajunge în posesia oamenilor sub forma unui voucher, după ce aceștia se vor înscrie online, fiind vorba de un mecanism ”mai puțin birocratic”. 

Fondurile pe care mizează guvernul sunt de 300 de milioane de euro iar eligibilitatea va fi dată de calitatea de proprietar a locuinței, a mai precizat oficialul guvernului.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: