Diaspora

Austria pregătește populația pentru o pană de curent în toată Europa

Europa ar putea rămâne în perioada imediat următoare fără curent electric pentru o perioadă cuprinsă între o zi şi o săptămână. Armata din Austria deja a început să pregătească populația pentru un „blackout” masiv. 

Oamenilor li se spune cum ar trebui să reacționeze, iar spitalele sunt echipate pentru a face față unei astfel de probleme.

Ministrul Apărării, Klaudia Tanner, a avertizat populația că urmează, în foarte scurtă vreme, o avarie uriaşă în sistemul energetic european, care este interconectat între toate țările membre ale Uniunii Europene. 

Autorităţile din Austria au distribuit o listă de acţiuni pe care trebuie să le întreprindă fiecare cetăţean într-o astfel situaţie, dar şi pentru pregătirea unei astfel de ipoteze care ar putea deveni realitate.

Practic, Austria nu îşi pune problema dacă se va întâmpla acest „blackout” european, ci când se va întâmpla evenimentul respectiv.

România este dependentă de importul de energie de circa doi ani, după închiderea mai multor capacități pe cărbune. O pană de curent la nivel european nu ar ocoli astfel România, dar aici nimeni nu pregătește populația pentru o astfel de situație.

Vizualizări: 3,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: