Eveniment

Au vaccinat-o fără să-și dea seama că este minoră

O tânără de 17 ani și opt luni a fost vaccinată luni la Târgu Jiu, fără să aibă acordul scris al părinților. I s-a administrat o doză de Johnson & Johnson, deși minorilor între 16 și 18 ani le poate fi administrat doar Pfizer.

Tânăra a mers la centrul de vaccinare cu o prietenă și mama acesteia. Se pare că aceasta a avut acordul verbal al părinților.

Registratorul de la centrul de medical ar fi trebuit să verifice vârsta tinerei. Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat o anchetă.

Adolescenta a rămas câteva zeci de minute în centru, sub supravegherea cadrelor medicale și nu a prezentat vreo reacție adversă.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați joi cu privire la faptul că o tânără de 17 ani, din comuna Bengești - Ciocadia, s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Târgu Jiu, urmare a unei programări din ziua precedentă, ocazie cu care a solicitat vaccinarea, aceasta optând pentru un vaccin care se administrează doar persoanelor majore, ceea ce s-a și realizat de către personalul centrului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu, a comunicat IPJ Gorj.

În Gorj au fost administrate până acum 105713 de doze de vaccin. În ultimele 24 de ore, trei gorjeni au fost infectați cu noul coronavirus.

Vizualizări: 1,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: