Social

Au proiecte, dar nu au angajați. Investițiile bat pasul pe loc!

Deficitul de personal din primăriile județului Gorj pune în pericol realizarea unor obioective menite să îmbunătățească traiul locuitorilor. Din lipsa angajaților, unele proiecte avansează cu pași greoi, iar primarii spun că soluții nu există, mai ales acum, când au fost nevoiți să își mai reducă din subalternii și așa insuficienți. 

În comuna Dănești, de exemplu, organigrama primăriei era prevăzută cu 25 de posturi. Acum, două dintre ele au fost desființate conform cerințelor legii. 

„Anul care urmează este unul destul de greu pentru noi pentru că sunt foarte multe proiecte care vor începe să intre în execuție și va trebui să le gestionăm. Este o problemă, pentru că a fost dată și o lege prin care am fost obligați să reducem personalul cu 10%. Comuna Dănești a trebuit să renunțe la două posturi. Norocul nostru că unul din posturi era neocupat, iar în cazul celui de-al doilea am avut o colegă care s-a pensionat și astfel nu a trebuit să concediem pe cineva. Din cele 25 de posturi au fost reduse două. Am rămas cu 23. Din toate aceste posturi avem, doi șoferi, patru muncitori, o femeie de serviciu. Gândiți-vă câți funcționari rămân care să și mulțumească oamenii. La cum este lumea de activă, nimeni nu dorește să vină la primărie și să stea mai mult de 10-15 minute”, a afirmat Mădălin Paliță, primarul comunei Dănești. 

 

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: