Eveniment

Au înjurat polițistul care îi filma

Un polițist din comuna gorjeană Slivilești va primi 10.000 de lei daune morale de la doi localnici care l-au înjurat. Cei doi au primit și condamnări, zilele trecute, la Judecătoria Motru.

Fapta s-a petrecut în primăvară, când doi localnici, dintre care unul era minor, și-au propus să facă un podeț peste Jilț, din lemn, ca să poate ajunge la terenul agricol. Un polițist care ieșise din schimb, dar era încă în uniformă, i-a văzut și a început să îi filmeze, somându-i să spună de unde au lemnul.

A primit cu o ploaie de insulte și înjurături, astfel că tinerii s-au ales cu dosar penal pentru ultraj. Potrivit rechizitoriului, polițistul “a coborât din autoturismul personal şi, filmând cu telefonul mobil, i-a somat pe cei doi să coboare din autoturism şi să se legitimeze şi să prezinte actele de provenienţă ale materialului lemnos aflat în carlingă".

Potrivit documentului de la instanță, “inculpaţii au refuzat să coboare din maşină, aceştia au deschis uşile şi s-au repezit pe rând către agentul de poliţie, insultându-l şi ameninţându-l cu săvârşirea de acte de violenţă, pe care însă nu le-au pus în practică, întrucât atunci când un inculpat se îndrepta ameninţător spre agentul de poliţie, celălalt îl împiedica să ajungă la acesta şi să pună în aplicare ameninţările proferate”. 

Procurorul a reținut că “ameninţările proferate de inculpaţi şi gesturile lor ameninţătoare i-au provocat temere agentului de poliţie, care i-a somat, spunându-le că va folosi armamentul din dotare şi a cerut trecătorilor să îi aducă un telefon mobil cu care să anunţe alte patrule care să îl ajute, el fiind profund afectat de cele întâmplate, întrucât era depăşit numeric şi ca forţă de inculpaţi”.

Tânărul care era major la data comiterii faptei a fost condamnat la trei mii de lei amendă penală, iar celălalt s-a ales cu o măsură educativă.

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: